PETER CORN

Als je door de Kalverstraat loopt en het winkelende publiek vraagt of zij blueszanger Peter Corn kennen, zullen de mensen je met grote vragende ogen aankijken. Een paar straten verder op in de Utrechtse straat in de vermaarde muziekwinkel Concerto ligt echter wel de fonkelnieuwe zwarte parel ‘Love is Here’ van deze Amsterdamse Blues/soul-man in de vinyl schappen te pronken om nieuwsgierige blues liefhebbers te verleiden tot een luisterexperiment. Ik had ook nog nooit van deze blueszanger gehoord. Komt ie uit Mississippi, Memphis waar de plaat is opgenomen? Nee, we hebben het hier over een rasechte Amsterdammer opgegroeid aan de grachten in de jordaan aka Peter Koorn die ooit begon als zanger van soul band The Alfredo Brothers en ooit het voorprogramma van Solomon Burke verzorgde. Het album ‘Love is Here’ is enkel op vinyl uitgebracht en dan heb je mij als liefhebber al te pakken natuurlijk. Zeker als de eerste klanken associaties oproepen aan de zang van Chris Farlowe (o.a. Colosseum).

Peter heeft een vergelijkbare aangename, donkere zware stem waar je lekker bij weg kunt zwijmelen, zoals in het nummer ‘Hello my Brother’. De muziek kenmerkt zich in een mix van soul, blues en rythm&blues. De bekende bluesthema’s passeren de revue in de lyrics; vriendschap in moeilijke tijden en het verliezen van je grootste liefde. De nummer kenmerken zich als een soort slow-blues en worden ingetogen gezongen op rustige voorkabbelende ritmes met warme achtergrondkoortjes. In het nummer ‘I can’t stand it’ gaat Peter wat wilder te keer en proef je de kroegensfeer van Bealestreet. Een van de mooiste nummers is ‘Pain’ waar Peter een duet zingt met Tameka Big Baby, een lokaal bekende zangeres uit Memphis. Ik vind het knap dat een toch redelijk onbekende Amsterdamse bluesman het voor elkaar krijgt om zijn plaat opgenomen te krijgen in de vermaarde Willie Mitchell Royal Studios te Memphis en draag deze productie een warm hart toe en kan iedereen aanbevelen om de gok te wagen. Als je toch een dagje Amsterdam pakt, ga langs Concerto en zoek ‘m op in de vinylschappen. ’s Avonds kun je dan nog lekker onder het genot van een biertje bij bluesbar Maloe Melo. (Source: www.bluesmagazine.nl)

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>